Для розвитку навчальних компетентностей учнів за допомогою відтворення академічних знань учнями, вправ у вміннях і навичках, шляхом виконання завдань на застосування академічних компетентностей у нестандартній ситуації був проведен учнями 10-го класу спеціалізації "Кулінарія" майстер-клас "Сервіровка столу" для учнів 5-го класу предмету "Обслуговуюча праця".
Учні десятого класу розповіли про:
- етикет за столом;
- столову білизну;
- правила сервировки столу.
Також учні 10-го класу навчили дівчат 5-го класу складати тканеві серветки у вигляді свічки, парусника, лотоса.
П'ятикласниці також підготувалися і принесли цікаві бутерброди.
А на останок всі учні розділились на 2 команди і змагалися між собою: п'ятикласниці сервірували стіл посудом, серветками та бутербродами, а десятикласники в цей час із вареної моркви, огірця та цибулі вирізали прикраси на стіл. Всі учні впоралися із завданням на відмінно. На уроці панував інтерес та зацікавленність у роботі.
|