Вівторок, 07.05.2024, 08:46
Мелітопольський міжшкільний навчально-виробничий комбінат
Головна | Кулінарія | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 13
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Кулінарія

            У 1978 році на базі МНВК-2 за рішенням Мелітопольського міськвиконкому було створено кулінарну дільницю для підготовки кухарів з числа учнів 10 – 11-х класів шкіл міста.

         Проіснувавши 4 роки, дільницю було ліквідовано в зв’язку  з надмірною кількістю робітників цієї професії у регіоні.

         У 1996 році у тому ж учбовому класі дільниця була  відроджена знову, оснащена всім необхідним інвентарем та обладнанням для проведення теоретичних та практичних занять, у перших двох групах тоді навчалось 39 учнів, а вже у 1998 році на дільниці навчались вже 110 учнів.

         Успішно працює дільниця і на базі ЦТП та ПОМ. Дільниця має просторий, затишний кабінет для теоретичного навчання:


Кабінет кулінарії


           Практичні заняття проходять у кухні-лабораторії:


Кухня - лабораторія



Кухня - лабораторія

          На сьогодні профільне навчання за спеціалізацією «Кулінарія» має на меті:

·        ознайомлення з фізіологією харчування;

·        вивчення  товарознавства харчових продуктів;

·  практичне оволодіння технологіями первинної обробки продуктів, виготовлення напівфабрикатів і приготування страв; вивчення відомостей з калькуляції, обліку та контролю якості харчової продукції.

        Завданням курсу навчання є:

-         Формування в учнів кулінарного світогляду, закріплення на практиці знань з технологій первинної обробки сировини, виготовлення напівфабрикатів, приготування страв. Оформлення їх і подавання з дотриманням відповідних санітарно-гігієнічних вимог, використовуючи різні види обладнання, посуду, інвентарю;

-        Ознайомлення учнів з особливостями організації технологічного процесу виготовлення кулінарної продукції у закладах ресторанного господарства;

-         Залучення учнів до різних видів діяльності в кулінарії і формування необхідних для цього знань і вмінь;

-         Створення умов для професійного самовизначення в кулінарії, свідомого вибору професії з урахуванням власних здібностей, уподобань, інтересів;

-          Формування в учнів культури праці, культури побуту, відповідальності за результати власної діяльності, особистісних якостей, якими необхідно володіти представникам професій цього типу, понятійно-термінологічного апарату основних кулінарних понять;

-       Забезпечення умов для реалізації особистісно-орієнтованого і проектно-технологічного підходів до трудового навчання і виховання старшокласників;

-       Виховання у старшокласників адаптивності, активної життєвої позиції, готовності до безперервної технологічної освіти, конкурентоспроможності на ринку праці.

Викладає профіль
 майстер виробничого навчання - Шаруда Ольга Іванівна
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
  • Офіційьний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі
  • База знань uCoz